4.5 Trustpilot
Gratis byte

Järn för vaxning av skidor

Om du skulle vilja ansvara för underhållet av dina skidor hemma i verkstaden kan du med fördel köpa ett strykjärn och en skrapa till skidorna. Sedan kan du själv vaxa dina skidor och rengöra dem efter skidsemestern. Våra strykjärn är specialdesignade för att vaxa skidor, så att du får bästa resultat.

Lazy loading test image

Kan du använda ett vanligt strykjärn?

Du kan i princip använda ett vanligt strykjärn som du har liggandes hemma. Normala strykjärn är dock inte förberedda för det, och du kan därför riskera att skada det. Därför rekommenderar vi även att du köper ett strykjärn som är avsett att vaxa skidor med. Dessa strykjärn har inte heller ånghål där vaxet kan fastna i, och är därför designade att växa med.

Hur vaxar man med strykjärn?

Du börjar med att värma strykjärnet till önskad temperatur. När strykjärnet är varmt måste du applicera vaxet framför strykjärnet och över skidan. När du har lagt droppar vax hela vägen ner på skidan måste du köra järnet över skidan så att vaxet fördelas och värms in i sulan. Därefter måste vaxet få torka i flera timmar. När vaxet är torrt skrapas allt överskott av vax bort med en plexiskrapa, så att det bara blir ett tunt lager vax på skidan.

Lazy loading test image

Vad kan vi erbjuda?

Vi har många olika typer av järn för att vaxa skidor. De flesta kan ställas in efter temperatur. Strykjärnen är gjorda för att vaxa skidor, eftersom de har en tjock bottenplatta. Då skadar du inte strykjärnet du använder till kläder heller.

Lazy loading test image

Vad är skillnaden mellan de olika vaxjärnen?

Skillnaden mellan strykjärnen är hur tjock bottenplatta de har och hur bra och snabbt de värmer upp vaxet. Vissa strykjärn har även digital temperaturkontroll som kan ställas in i 1 grads intervall. I grund och botten handlar det om hur mycket du måste odla skidor. Behöver du vaxa en gång om året för skidsemestern med familjen kan du enkelt använda ett billigare vaxjärn. Måste man däremot slipa många alpina eller längdskidor, eller ev delta i Wasaloppet, då kan det vara fördelaktigt att gå på ett bättre och mer avancerat järn.

KONTAKTA OSS

Supporten är öppen 10.00 - 15.00
S. Stubsvej 20, 7080 Børkop, Danmark