4.5 Trustpilot
Gratis byte

Smörjset

I kategorin smörjset hittar du ett antal set där vi har samlat de vanligaste vaxerna och verktygen, så att du är redo att slipa och vaxa alla typer av skidor. Paketlösningar är bra om du behöver ett set att ha med dig i ryggsäcken på resan, så att du kan justera smörjningen på vägen.

Lazy loading test image

Vad är glidvax?

Glidvax, som namnet indikerar, är gjort för att ge dina alpina eller längdskidor ett bra glid. Glidevax ska se till att både fram- och baksidan av dina skidor är släta, så att du får mesta möjliga fart när du åker längdåkning. På alpin skidåkning ska glidvaxet appliceras på hela skidan, så att du får bästa glid. Glidvax är en hård vaxklump som måste värmas upp för att kunna appliceras på skidorna. Du kan dock även få glidvax som inte behöver värmas upp men som däremot är lätt att applicera. Dessa är lätta att ta med sig på skidsemestern, så att du snabbt och enkelt kan ge dina skidor extra vax.

Vad är fästevalla?

Fästevax är något man applicerar under mitten av längdskidor för att få bättre grepp och för att kunna ge en bättre kick. Därför används endast vax till längdskidor. Fästevax hjälper till att säkerställa ett bra utgångsläge utan att skidorna glider iväg under dig. Fästevax är motsatsen till glidvax, som är klibbigare och mjukare. Fästevax behöver därför inte heller värmas upp för att kunna appliceras på skidan.

Lazy loading test image

Vad är en smörjsats?

Smörjset är bara några set som antingen Swix eller vi har satt ihop så att du kan köpa det i en paketlösning. Det gör det ofta lättare att köpa allt i set, så att du vet att du har allt du behöver. Du kan också spara pengar genom att köpa det i paket.

Lazy loading test image

Vad är klister?

Klister är något man applicerar under mitten av längdskidor för att få bättre grepp och för att kunna ge en bättre spark. Därför används endast klister för längdskidor. Klister liknar att fäste vax, men är lustigt nog klistrigare. Klister används oftast i kallt väder när temperaturen stiger. Detta hjälper till att säkerställa ett bra utgångsläge utan att skidorna glider iväg under dig. Klister behöver inte värmas upp för att appliceras på skidan.

KONTAKTA OSS

Supporten är öppen 10.00 - 15.00
S. Stubsvej 20, 7080 Børkop, Danmark