4.5 Trustpilot
Gratis byte

Snowboardpjäxor

Snowboardpjäxor är viktiga för en bra dag på snowboarden. Snowboardpjäxor finns i många olika former och färger. Det viktigaste är att hitta en som passar dig bra och som du tål att bära en hel dag.

Lazy loading test image

Varför snowboardpjäxor?

En annan viktig sak att skaffa för snowboard är snowboardpjäxor. Utan snowboardpjäxor kan det vara väldigt svårt att sitta ordentligt i snowboardbindningen. Snowboardkängor är stora stövlar som passar bra med bindningar. På så sätt kan du fästa dig på brädan och sedan åka iväg med optimal kontroll. Du kan få många olika typer av snowboardpjäxor. De finns i olika utföranden, men även för olika nivåer av snowboard.

Hur ska snowboardpjäxor sitta?

Snowboardpjäxor måste faktiskt sitta närmare foten än vad många tror. Många förknippar snowboardpjäxor med vanliga skor, vilket är ett misstag. Snowboardpjäxor måste sitta mycket närmare foten än man kan tro. Faktum är att snowboardpjäxor ska sitta lika tätt som pjäxor. Du måste därför kunna känna på toppen av stövlarna när du står upprätt, och först gå fri från tån när du kommer ner på knäna.

Lazy loading test image

Hur styva ska stövlarna vara?

Snowboardpjäxor finns även i olika styvheter. En styvare snowboardpjäx är mer kompakt och sätts snabbt på spetsen när du tippar den. Är du däremot mer för att spela kan det vara en fördel att välja en lite mjukare stövel, vilket är mer förlåtande.

Lazy loading test image

Vilket spännsystem ska du välja?

Det finns många olika spännen för snowboardpjäxor. Vissa har helt traditionella snören. Fördelen med snowboardboots med snören är att de vanligtvis är billigare än andra metoder. Nackdelen är att de tar längre tid att dra åt. Vill du därför ha några som är snabbare att spänna bör du satsa på snowboardpjäxor med BOA-spänne. Det är ett litet runt spänne som spänner stöveln helt enkelt genom att skruva fast den. Det är väldigt snabbt, effektivt och hållbart. Men de kostar också vanligtvis lite mer än en snowboardpjäxor med snören.

KONTAKTA OSS

Supporten är öppen 10.00 - 15.00
S. Stubsvej 20, 7080 Børkop, Danmark