4.5 Trustpilot
Gratis byte

Snowboard bindingar

Utan snowboardbindningar blir det väldigt svårt att stå på en snowboard. Bindningar är det som håller dig nere och ger dig kontroll. Här kan du se vårt utbud av snowboardbindningar.

Lazy loading test image

Grunderna i en snowboardbindning

Snowboardbindningen är det som säkerställer att du kan ha kontroll över din snowboard. Utan en bindning kommer du inte att kunna stå på en snowboard. Det finns flera olika typer av snowboardbindningar, beroende på vad de ska användas till. Därför är det också viktigt att hitta rätt, så att de kan ge dig optimal kontroll på fjället.

Är det skillnad på snowboardbindningar?

Man kan väldigt lätt tycka att det inte är så stor skillnad mellan snowboardbindningar, men det finns det. Det är såklart skillnad på hur snowboardbindningar ser ut, men den viktiga skillnaden är flexen i en bindning. Flex betyder hur styv en bindning är och hur mycket den behöver pressas. Men vilken flex ska ens bindning ha? Det beror mycket på vad du gillar att köra. Om du gillar att ge den gas i backen är det viktigt med en styvare snowboardbindning och därmed större flex. På så sätt kan du lättare överföra energi till brädan. Detsamma gäller om du vill köra offpist. Här skulle en högre flex också vara en riktigt bra idé. Vill du däremot hellre köra mycket park är en mjukare bindning en bra idé. Det är vanligtvis bättre för jibbing och kickers. Äntligen blir en bindning med medium flex riktigt bra för dig som vill ha lite av varje på fjället.

Lazy loading test image

Vad bör jag vara medveten om?

När du ska ut och investera i en ny snowboardbindning finns det en rad saker du behöver ha koll på. Självklart måste du veta vilken bindning du vill ha. Här behöver du vara medveten om vad du vill använda den till, men också vilken tavla den ska sitta på. Det är en bra idé att ha en snowboard och snowboardbindningar som är avsedda för samma ändamål, som park eller offpist. En annan sak att titta efter är också storleken på snowboardbindningen. Det är viktigt att bindningen har rätt storlek i förhållande till dina snowboardskor.

Lazy loading test image

Märken

Om du inte har en ordentlig bindning är det inte speciellt coolt att stå på en snowboard. Därför är vi väldigt måna om att ha det bästa för dig och i alla prisklasser. Vi tycker att det är väldigt viktigt att ha ett brett utbud på lager, så att vi kan erbjuda just den snowboardbindning du letar efter. Vi har bland annat bra snowboardbindningar från märken som Jones, Union och Salomon.

KONTAKTA OSS

Supporten är öppen 10.00 - 15.00
S. Stubsvej 20, 7080 Børkop, Danmark