4.5 Trustpilot
Gratis byte

Snowboard

Om du letar efter en ny snowboard har du kommit till rätt ställe. På den här sidan kan du hitta en massa vackra snowboards som passar precis vad du vill ha. Vi har allt från freeridebrädor till parkbrädor.

Lazy loading test image

Snowboard är en nyare sport

Själva idén med skidåkning är flera tusen år gammal. Det är inget nytt under solen när det kommer till skidåkning. Å andra sidan är snowboards en helt ny form av vintersport. Själva snowboardsporten kommer från surfsporten. Sättet du stod på en bräda på vågor och surfade mot stranden inspirerade folk till snowboard. Den första snowboarden var utan bindningar, men har såklart utvecklats mycket sedan dess. Det var inte förrän på 1970-talet som du såg de första snowboards som du känner dem idag.

Typer av snowboards

Det finns flera typer av snowboards, beroende på vad du behöver dem till. Varje typ av snowboard har sin styrka i en sak. Den mest mångsidiga brädan du kan hitta är all-mountain snowboard. Denna snowboard är gjord för att åka lite av allt. Den klarar pisten, en tur i parken och en liten offpisttur då och då. Det finns även Parkbrädan, som ofta är lite kortare. Det är den perfekta brädan för att leka i pisten, men speciellt i parken. En annan typ av bräda är freeride-brädan. Det är en styvare bräda och är mest riktad. Det är för dig som älskar att köra mycket offpist i djupsnön, och bara behöver den bästa utrustningen för det. Slutligen finns det även splitboards. Du kan dela dem i två för att gå upp på berget och sedan köra ner.

Lazy loading test image

Hur väljer jag en snowboard?

Det är väldigt olika från ryttare till ryttare vilken bräda som passar dig bäst. Det första stället att börja är vilken typ av snowboard man ska köpa. Det är viktigt att du själv bestämmer vad du ska köra mest. Är det en park är det smartast att hitta en parkbräda, omvänt om det är offpist är det smartast att hitta en freeridebräda. Efter det ska man ta reda på svårighetsgraden på tavlan och hur bra man är. Du kan se under alla snowboards vilken nivå som passar den specifika brädan. Du kan också läsa lite om tavlan och se om det låter som något för dig. Du är också välkommen att ringa oss och få lite vägledning.

Lazy loading test image

Märken

Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda alla typer av snowboards för alla typer av ryttare. Det är viktigt med ett brett utbud, så vi har en snowboard som passar just dig. Vi lägger stor vikt vid att ha brädor av bästa kvalitet, så att du får maximal upplevelse av brädan. Därför har vi även handplockat märken och snowboards så att vi kan uppfylla dessa krav. Vi har brädor av bland annat märkena Bataleon, Jones och Rossignol.

KONTAKTA OSS

Supporten är öppen 10.00 - 15.00
S. Stubsvej 20, 7080 Børkop, Danmark