4.5 Trustpilot
Gratis byte

Skins

Med rätt skinn för dina turskidor blir det inga problem att ta sig till toppen av bergen. Mät dina skidor så att du vet vilka skinn som passar dem. Vi säljer skinn i olika bredder och har du problem med att hitta rätt storlek är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig.

Lazy loading test image

Vad använder du skinn till?

Om du vill ta ditt offpistspel till nästa nivå, och inte har råd med en helikopter, kommer skinn att behövas. För att ta dig ut där ingen annan varit i offpisten behöver du kunna transportera dig så enkelt som möjligt i den snötäckta terrängen. Detta kan göras med skinn. Du kan lägga skinn under dina skidor, varefter du kan åka upp på berget. Då har du möjlighet att åka dit hissen inte når och dit ingen kan gå. Du måste dock även ha några speciella bindningar för att det ska fungera.

Hur fungerar skinn?

Så hur fungerar skinn ens? och varför glider du inte bakåt? Det här är kanske två av frågorna du har om klätterskinn för skidåkning. Hela tekniken bakom skinn är faktiskt ganska smart. På den sida av skinnen som vetter ner mot snön finns inbyggda fibrer som gör hullingar åt ena hållet. Detta gör att skidan kan glida framåt fritt, men stoppas nedåt. På så sätt kan du åka uppför med skidorna på. Sättet du fäster dina skinn på skidorna är också ganska enkelt. Det finns ett lager lim på den, så den fastnar på skidan. Detta lim kan hålla länge. Du fäster även dina skinn på toppen av skidorna för att hålla dem på plats.

Lazy loading test image

Vilka skinn ska jag köpa?

Innan du köper skinn till dina skidor finns det några saker du bör vara medveten om. Det finns olika storlekar på skinn beroende på skidans storlek. Först måste du veta hur långa dina skidor är. Det är viktigt att du köper rätt långa skinn. Då behöver du veta hur breda dina skidor är. Det behöver inte vara perfekt, men skinnen du köper måste vara bredare än dina skidor. Det måste de för man klipper dem för skidan efteråt. Om du har fler frågor kan du alltid skriva eller ringa vår support.

Lazy loading test image

Vårt urval av skinn

Här på Ski-Sale.se går vi efter skinn så att vi kan möta alla dina behov. Vi har ett brett utbud i alla storlekar och för olika ändamål. Våra skinn är några av de ledande på marknaden, så du kan säkert köpa dem. Vi har bland annat från G3 och från Armada.

KONTAKTA OSS

Supporten är öppen 10.00 - 15.00
S. Stubsvej 20, 7080 Børkop, Danmark