4.5 Trustpilot
Gratis byte

Skidstavar

Hur du använder skidstavar är till stor del en smaksak. De kan vara bra för balansen, eller användas för att ta sig fram på plana partier i backen, men skidstavar är nödvändiga för att ha en bra dag i snön. Vi har många olika modeller i både aluminium och kol.

Lazy loading test image

Rätt val av skidstavar

Skidstavar är en väldigt individuell fråga och det är därför upp till dig vilka funktioner och material du föredrar. Leta efter en skidstav med ett handtag som ligger bra i handen och är skön att hålla i. Testa detta med skidhandskarna på då skidhandskarna påverkar greppet. Fundera på om dina skidstavar ska ha remmar. Vissa kan inte åka skidor utan remmar, medan andra inte använder dem alls. Storleken på transen beror på var du åker mest. Kör du mycket offpist måste trans vara större än om du håller dig i backen. Anledningen till detta är att det ligger packad hård snö i backarna samtidigt som det är mjukt puder offpist.

Rätt längd på skidstavar

När du väljer skidstavar, se till att du väljer rätt längd. Du hittar rätt längd genom att stå upp och hålla ut armen i 90 graders vinkel. Sedan mäter du längden från marken upp till handflatan. Lägg till 5 cm till denna längd. Om du i förväg vet att du kommer att tillbringa större delen av din tid i nöjesparken bör du välja stavar som är 10-20 cm kortare.

Lazy loading test image

Val av material

Med en skidstav i kol får du en ljusstav som tål stötar och lätta böjar, medan en skidstav i aluminium skadas i större utsträckning av att den böjs. Om budgeten inte är fokuserad på en skidstav så rekommenderar vi att du börjar med en skidstav i aluminium och sedan lägger lite extra pengar på en bättre skida.

Lazy loading test image

Urvalet av skidstavar

Vi har ett superbrett utbud av skidstavar. Vi har skidstavar i alla nödvändiga längder, samt i en massa färger. På så sätt kan vi hjälpa dig att få en skidstav som matchar din stil exakt. Vi har till exempel skidstavar från Armada, Head och Salomon.

KONTAKTA OSS

Supporten är öppen 10.00 - 15.00
S. Stubsvej 20, 7080 Børkop, Danmark