4.5 Trustpilot
Gratis byte

Ryggskydd

Med ett ryggskydd skyddar du ryggen om du ramlar på skidor. Vissa experter menar att det är den viktigaste säkerhetsutrustningen vid skidåkning, eftersom den minskar risken för ryggskador avsevärt. Ryggsköld finns i många olika modeller för både män och kvinnor. Vi har även modeller för barn.

Lazy loading test image

Varför välja ett ryggskydd?

Om du kör i parken, på lådor och på räls är ryggskyddet särskilt vettigt. Här är risken att slå något hårt med ryggen betydligt större än i den preparerade pisten. Statistiken visar att de vanligaste skadorna uppstår i handled, axel och knä. Men skador i ryggen är mycket mer invalidiserande än de vanligaste skadorna. Om du sitter och tänker att du redan har provat en ryggsköld en gång för flera år sedan kan vi säga att det har runnit mycket vatten under bron sedan dess. Ryggsköldarna du kan köpa idag är i mycket större utsträckning inriktade för skidåkning och för att ge maximal rörelsefrihet. Tillverkarna har verkligen gjort något för att ryggskydden ska bli en bekväm skidföljare.

Rätt val av ryggskydd

Idag finns det flera olika modeller av ryggsköldar. De billigaste modellerna har två axelband och ett magbälte, där de lite dyrare modellerna består av en tunn väst med en sköld i ryggen. Här finns även möjlighet att ta bort skölden om man vill tvätta västen. Om du åker skidor i slutet av säsongen kan västen ersätta ett lager kläder. När du väljer ett ryggskydd, leta efter andningsförmåga så att du kan bli av med svett och fukt. Men viktigast av allt, ryggskölden måste passa storleken, så att den är bekväm att ha på sig och så att du har rörelsefrihet. Ju bättre ryggskyddet sitter, desto bättre skyddar det din rygg.

Lazy loading test image

Var bra mot ryggen

Frågar man många före detta skidåkare om de skulle ha valt att åka med ryggsköld så har majoriteten sagt ja. Speciellt de lite mer extrema åkarna som åker park och offpist. Det är många skidåkare som tidigt har fått ryggproblem för att de inte tagit tillräckligt hand om ryggen. Det kan du förhindra genom att köra med ryggsköld, så du inte gör samma misstag som så många andra.

Lazy loading test image

Märken

Säkerhet är en av de viktigaste sakerna. Det är ingen hemlighet att skidåkning kan vara en farlig sport. Därför är det också viktigt att ha säkerhetsutrustning som ryggskydd. Självklart har vi ett stort urval av ryggskydd från märken som POC, Salomon, och Sweet Protection, så att du inte snålar med säkerhetsutrustning.

KONTAKTA OSS

Supporten är öppen 10.00 - 15.00
S. Stubsvej 20, 7080 Børkop, Danmark