4.5 Trustpilot
Gratis byte

Lavinutrustning

Tycker du om att röra dig utanför de preparerade backarna och in i den nyfallna pudersnön är det viktigt att ha ordning på din lavinutrustning. Vi säljer all nödvändig lavinutrustning så att du får en trygg och rolig tur i offpisten. Vi har ABS-ryggsäckar, samt räddningsutrustning som sond, snöskyffel och transceivers.

Lazy loading test image

Transceiver

En transceiver har två funktioner. Den kan antingen skicka eller ta emot signaler. När du åker i nyfallen puder har alla sin sändare inställd på att sända. Om en kompis begravs under en lavin kan ni andra slå på era sändare för att ta emot en signal, och ni kan på så sätt använda dem för att lokalisera den begravda personen. En transceiver arbetar inom en radie av 30-50 meter. När du kommer tillräckligt nära den begravda personen kan du använda en sond för att känna var personen har begravts under snön. Sonden är nästan tre meter lång, men kan enkelt och snabbt fällas ihop så att den kan förvaras i ryggsäcken.

Snöskyffel

Om en kompis har begravts under en lavin, och ni andra har fått reda på var personen är begravd, är det dags att börja gräva. För detta ändamål kommer en hopfällbar snöskyffel i aluminium att vara bra. Den får plats i ryggsäcken och kan snabbt hittas i händelse av en lavin. Lavinerna kan vara tuffa och vi rekommenderar därför en

Lazy loading test image

ABS ryggsäck

Med en ABS-ryggsäck kör du runt med en krockkudde på ryggen. Om du åker offpist och är på väg att begravas i en lavin, släpp ryggsäcken med hjälp av ett handtag på axelremmarna. Ryggsäckens krockkudde ger lite extra flytkraft för att förhindra att du begravs under lavinen.

Lazy loading test image

Märken

När det kommer till lavinutrustning får man inte ta några chanser. Det är säkerhetsutrustning som potentiellt kan rädda liv. Det är därför vi också har de bästa på marknaden i lager, för att säkerställa att du har rätt verktyg i händelse av en olycka. Det är därför vi har varumärken som ABS och BCA.

KONTAKTA OSS

Supporten är öppen 10.00 - 15.00
S. Stubsvej 20, 7080 Børkop, Danmark