4.5 Trustpilot
Gratis byte

Parkajackor för kvinnor

En riktig favorit hos de flesta damer/kvinnor då en parkajacka ger dig lite extra längd och håller därmed även bakdelen varm. Som så många andra jackor finns det många olika typer av parkajackor.

Lazy loading test image

Olika behov

Vi har parkajackor för damer från märken som Kari Traa, Didriksons, Fjällräven och Patagonia. Beroende på dina behov har membranet i parkajackan mycket att säga. De flesta kommer med ett membran som är både vind- och vattentätt men som ändå andas. Ett klassiskt och välkänt membran som Gore-Tex är supervattentätt med hög andningsförmåga, vilket är bra för aktiv användning i våta förhållanden. Det finns även andra som inte är lika dyra som Gore Tex, som även täcker ett vanligt vardagsbehov under lång tid, där man inte går i regnet flera timmar i sträck. Ett bra allroundmembran skulle vara runt 10 000 i vattenpelartryck och 10 000 i andningsförmåga.

Fiberfyllning

Fiberfyllning som är ett syntetmaterial. Parkajackor med fiberfyllning är ett lite billigare alternativ till dunjacka, men med det sagt behöver det inte vara dåligt i förhållande till dina behov. Dun är ett lättare material än fiber, men med det sagt kan du också bara tvätta din fiberjacka och hänga den på tork utan problem. Om jackan ska förvaras, observera att fyllningen inte tjänar på att komprimeras under lång tid. Så kom ihåg att tänka på vilken typ av isolering du vill ha när du köper en ny jacka.

Lazy loading test image

Stort utbud

Se det stora utbudet av parkajackor för dam på vår webbshop. Vi har ett brett utbud som kan täcka alla behov. En klassisk jacka för de kalla dagarna ute, där du får lite extra längd i jackan och bättre kan hålla värmen. En mångsidig jacka som kan användas både i vardagen med en cool look eller för friluftsliv där regn och blåst måste vara ute.

Lazy loading test image

Dunfyllning

Dun är en naturlig kvalitetsprodukt, men det är också stor skillnad på vilken typ som används i jackan. Med en jacka som är isolerad via dun har den ett högt värmevärde och riktigt bra förutsättningar för att hålla värmen. Det är en hög isoleringsförmåga, men hur varm din nya jacka är beror mycket på hur hög fyllkraften är, dvs hur mycket dun det är i jackan. Väljer du att tvätta din dunparkas så ska den helst torktumlas efteråt, det gör att dunet torkar snabbare. Dun tappar sin effekt när det blir blött och torkar inte särskilt snabbt. När den ska torktumlas ska det medfölja några tennisbollar eller annat som kan fluffa upp dunet så att det klumpar ihop sig och gärna på låg värme. Om jackan tål rengöring kan du eventuellt skicka den på rengöring. Men följ alltid tvättråden på jackan.

KONTAKTA OSS

Supporten är öppen 10.00 - 15.00
S. Stubsvej 20, 7080 Børkop, Danmark