4.5 Trustpilot
Gratis byte

Klister

Klister är en annan typ av fästevalla som används när temperaturen kommer över fryspunkten och snön blir blöt och slaskig. Som namnet antyder är det ett fästevalla som är klibbigare än normalt. Klisteret förhindrar att dina längdskidor glider tillbaka när du travar av banan.

Lazy loading test image

Vad är klister?

Klister är något man applicerar under mitten av längdskidor för att få bättre grepp och för att kunna ge en bättre spark. Därför används endast klister för längdskidor. Klister liknar att fästevax, men är lustigt nog klistrigare. Klister används oftast i kallt väder när temperaturen stiger. Detta hjälper till att säkerställa ett bra utgångsläge utan att skidorna glider iväg under dig. Klister behöver inte värmas upp för att appliceras på skidan.

Finns det en annan klister?

Ja, det finns flera olika typer av klister. Det finns bland annat klister i olika grader beroende på vilken temperatur skidorna ska användas i. Som utgångspunkt måste du välja det klister som passar den temperatur du ska stå i. Om du är tveksam till vilken en att välja, du är välkommen att ringa oss.

Lazy loading test image

Kan man välja fel klister?

Ja, du kan välja fel klister. Har du till exempel valt fel klister så kommer snön antingen att fastna på skidorna eller inte kunna fastna och du får därför inte rätt utgångspunkt. Om temperaturen sjunker måste du därför också välja ett fästevax istället för klister.

Lazy loading test image

Hur appliceras klister?

Klister, som vax, måste appliceras i fästzonen, dvs under foten på längdskidorna. Ett tunt lager läggs på som sedan ska gnidas in i sulan genom att snabbt röra sig fram och tillbaka med ett korkblock. Många lådor för fästevax har därför ett påsatt korkblock på baksidan av kartongen, så att du kan använda det för att skjuta in fästevaxet. Du måste upprepa denna process 3-4 gånger för att få det optimala resultatet.

KONTAKTA OSS

Supporten är öppen 10.00 - 15.00
S. Stubsvej 20, 7080 Børkop, Danmark