4.5 Trustpilot
Gratis byte

Fästevalla

Med fästevalla från SWIX är du på väg. Vi säljer fästvax för längdskidor och har vax för olika temperaturer. Ska du ut på resa rekommenderar vi att du tar med dig lite extra vax i ryggsäcken, eftersom det kan slita av under dagen.

Lazy loading test image

Vad är fästvalla?

Fästvalla är något man applicerar under mitten av längdskidor för att få bättre grepp och för att kunna ge en bättre kick. Därför används endast vax till längdskidor. Fästevalla hjälper till att säkerställa ett bra utgångsläge utan att skidorna glider iväg under dig. Fästvalla är motsatsen till glidvax, som är klibbigare och mjukare. Fästvalla behöver därför inte heller värmas upp för att kunna appliceras på skidan.

Finns det olika fästvalla?

Ja, det finns många olika typer av fästvalla. Det finns bland annat bindvax i olika kvaliteter beroende på vilken temperatur skidorna ska användas i. Som utgångspunkt ska du välja det bindvax som passar den temperatur du ska stå i. Är du tveksam om vilken du ska välja är du välkommen att ringa oss.

Lazy loading test image

Kan man välja fel fästvalla?

Ja, du kan välja fel fästvalla. Har du till exempel valt fel vax fastnar snön på skidorna och du får därför inte rätt start.

Lazy loading test image

Hur appliceras fästevalla?

Fästvalla ska som nämnts appliceras i det som kallas bindningszonen, det vill säga under foten på längdskidorna. Ett tunt lager läggs på som sedan ska gnidas in i sulan genom att snabbt röra sig fram och tillbaka med ett korkblock. Många lådor för fästvalla har därför ett påsatt korkblock på baksidan av kartongen, så att du kan använda det för att skjuta in fästvalla. Du måste upprepa denna process 3-4 gånger för att få det optimala resultatet.

KONTAKTA OSS

Supporten är öppen 10.00 - 15.00
S. Stubsvej 20, 7080 Børkop, Danmark