4.5 Trustpilot
Gratis byte

Bindingar

Vilka bindningar du ska välja till dina skidor är lite som att välja pjäxor. Det beror på din erfarenhet och ditt sätt att köra. Det finns otroligt många olika bindningar som varierar i styvhet och flexibilitet. Vi hjälper dig därför gärna att välja rätt bindningar till dina skidor.

Lazy loading test image

Välj rätt bindningar

Vi rekommenderar de styvare bindningarna för erfarna skidåkare, då det är mer kraftöverföring i dem och du har mycket mer kontroll över skidorna och dina rörelser. Typen av bindning beror också på om skidorna ska användas till touring, alpint eller freestyle. Det finns många alternativ, så om du är osäker på vilka bindningar du ska välja är du alltid välkommen att ringa oss. Vi har säkert rätt bindningar för dig. Kom ihåg att korrekt inställning av bindningar är viktigt för att de ska triggas korrekt.

Vad är en stel bindning?

Alla bindningar har en styvhet. Det betyder i korthet hur mycket kraftöverföring det finns i dem, hur lätt de röker och hur robusta de är. Styvheten hos en bindning definieras av vad som kallas DIN. En DIN är ett värde som bindningen kan ställas in på, beroende på vilken känga du har och hur mycket du väger. Ju högre DIN-nummer, desto starkare bindning. Alla bindningar är dock justerbara när det kommer till DIN, så vissa har max DIN 11 till exempel och vissa 13.

Lazy loading test image

Varför behöver du bindingar?

För att kunna åka skidor är bindningen ganska väsentlig att ha. Bindningen ser till att skidorna sitter stadigt på dina fötter och att du har kontroll över skidorna. Bindningar ser också till att skidorna lossnar när de behöver lossas så att du inte skadar dig illa. Du ska dock vara medveten om att många skidor redan har bindningar på sig. Här behöver du inte köpa bindningar på sidan. Dessa är vanligtvis pistskidor som redan har bindningar på sig.

Lazy loading test image

Typer av bindningar

Det finns flera olika typer av bindningar när vi pratar om skidåkning. Varje typ av bindning används för olika ändamål på berget, så det är en ganska viktig sak att hålla utkik efter innan du köper en bindning. En typ är den "klassiska bindningen". Den är en bra allrounder och klarar det mesta som en bindning ska kunna. Det är inget speciellt med den här. Sedan finns det typen av rambindning. Rambindningen är också en "klassisk bindning", men den kan göras lös så att man kan lyfta hälen tillsammans med bindningen. Denna typ av bindning är bra för touring, men väger lite mer, så vanligtvis bara de korta resorna. Slutligen finns det tekniska bandet. Det är en riktig offpistbindning, som används för de långa turturerna. Här kan du göra hälen fri så att du kan gå med skidorna.

KONTAKTA OSS

Supporten är öppen 10.00 - 15.00
S. Stubsvej 20, 7080 Børkop, Danmark